Thailand rapporterar ett tredje bekräftat Monkeypox-fall som är en tysk turist i Phuket

Nationella -

Thailand rapporterade onsdagen den 3 augusti det tredje bekräftade fallet av Monkeypox som är en tysk turist som förväntades ha bär på sjukdomen från utlandet.

Dr Opas Karnkawinpong, generaldirektör för Department of Disease Control, avslöjade för Associated Press i morse att den senaste patienten var en 25-årig tysk medborgare som anlände till Phuket den 18 juli. Hans preliminära resultat av sjukdomsutredningen troddes ha smittats innan han gick in i Thailand. Folkhälsoministeriet håller för närvarande på att övervaka nära kontakter och skapa en detaljerad tidslinje för sjukdomsutredning.

"Den tredje patienten hade feber, svullna lymfkörtlar och utslag runt underlivet. Symtomen är ganska uppenbara. Därför sökte han vård på ett lokalt sjukhus. Eftersom han också har rest från utlandet skickades hans prover för Monkeypox-undersökning”, sa Dr. Opas.

Patienten är nu under noggrann övervakning av medicinsk personal och folkhälsotjänstemän. Generaldirektören uppmanade allmänheten att förbli lugna eftersom sjukdomen inte är lätt att få.

Han tillade: "Inga nära kontakter från de två första bekräftade fallen visade sig vara infekterade. De är dock fortfarande under hälsoövervakning i 21 dagar. Två patienter återhämtade sig också utan antiretroviral behandling. Men sådan behandling kan vara nödvändig för patienter med dåligt immunförsvar.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.