Chiang Rais internationella flygplats förlänger sin stängning till fredagen den 5 augusti på grund av långsam borttagning av flygplan

Chiang Rai -

Flygplatserna i Thailand (AOT) tillkännagav onsdagen den 3 augusti stängningen av Mae Fah Luang – Chiang Rai internationella flygplats till den 5 augusti eftersom ett Boeing-flygplan kämpade på grund av geografiska förhållanden.

Enligt myndigheterna misslyckades avlägsnandet av Boeing 737-800-flygplanet från start- och landningsbanan från och med tisdagen vid midnatt eftersom planets vänstra huvudlandningsställ kollapsade på grund av att marken sjönk orsakat av konstant kraftiga regn.

Dr. Somchanok Tiamtiabrat, General Manager för Mae Fah Luang – Chiang Rai International Airport, sade att borttagningsprocessen kan behöva mycket extra utrustning som skulle ta lite tid att transportera till flygplatsen innan den används för att avlägsna flygplanet.

Därför tillkännager AOT förlängningen av avstängningen av start- och landningsbanan från 3 augusti till 10:00. den 5 augusti. Alla flyg till och från flygplatsen förblir därför inställda.

Den ursprungliga versionen av den här artikeln dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/