UPPDATERING: Säkerhetsvakt åtalad för mord efter att beskyddare dött i nattklubbsskjutningen i Phuket

Phuket -

En 35-årig nattklubbsvakt i Phuket har åtalats för mord efter ett väpnat bråk med en klubbbesökare tidigare i veckan.

Först vår tidigare berättelse:

Phuket City Police underrättades om händelsen i går morse (1 augusti) klockan 5:30 på en nattklubb på Bangkok Road i Talad Yai nära Saphan Hin.

Nu till vår uppdaterade srium:

Polisen i Phuket rapporterar att den misstänkte, Chaiwat 'Odd' Choowong, 35, har presenterat sig på platsen i går morse med sin lagligt registrerade pistol och 14 kulor. Han hade dock inget dolt eller öppet bärtillstånd, även om vapnet var lagligt ägt.

Han står åtalad för mord och att ha bärit en pistol och öppnat eld offentligt utan tillstånd.

Odd hävdar att han agerade i självförsvar när offret försökte attackera honom med ett tre fot långt svärd efter att Odd enligt uppgift sagt åt honom att sluta trakassera kvinnliga kunder på klubben efter påstådda klagomål.

Det är oklart var svärdet kom ifrån, noterar TPN-media.

Som presstid satt Odd kvar i häktet och stod fast vid sina uttalanden om att hans handlingar var självförsvar och planerade att bekämpa mordanklagelserna i domstol.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.