Den vietnamesiska familjen drunknar när de enligt uppgift gick och badade under starka vindar och röda flaggor på Nai Thon Beach i Phuket i går morse

Thalang, Phuket – 

  En vietnamesisk mor och dotter dödförklarades efter att ha simmat och drunknat vid Nai Thon Beach under hårda vindar i Sa Khu-distriktet söndagsmorgonen den 31 juli.

Utredare från Sa Khu polisstation anlände till Phukets västkust efter att ha underrättats om drunknande turister runt 8:30. Där sågs bärgare utföra HLR på turisterna innan de skyndade med dem till närmaste sjukhus. Tyvärr dödförklarades båda två efteråt.

Enligt den första utredningen var turisterna en 52-årig mamma och en 16-årig dotter från Vietnam. Deras namn undanhålls enligt vår redaktionella policy. De bodde enligt uppgift på Naithon Beach Hotel från den 28 juli och var planerade att checka ut idag.

Starka vindar på stranden och kusten rapporterades vid tidpunkten för händelsen. Livräddare hade därför satt ut röda varningsflaggor längs kusten. Omkring tre vietnameser ska dock ha gått ut på stranden för att bada, vilket gjorde att två av dem sveptes med av vågorna och drunknade i havet cirka 20 meter från stranden.

Livräddare och barmhärtiga samariter i närheten skyndade sig omedelbart för att rädda familjen och föra dem upp till stranden men kunde inte hinna i tid medan en annan turist, enligt uppgift fadern, mirakulöst överlevde.

Foto med tillstånd: Phuket Tourist Police

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.