En person död, en skadad i Phuket Town nattklubbsskjutning efter att klubbbesökare påstås attackera vakt med ett svärd

Phuket -

  En 27-årig man dog medan en annan man ådrog sig skador efter slagsmål och en skottlossning på en nattklubb i Phuket Town.

Phuket City Police underrättades om händelsen i morse (1 augusti) klockan 5:30 på en nattklubb på Bangkok Road i Talad Yai nära Saphan Hin.

Polis och räddningstjänst kom till platsen för att hitta två skadade män. En 27-årig man som bara identifierades av polisen som "Got" hade fått allvarliga skador från en skottskada i bröstet. Han dödförklarades när han kom till ett lokalt sjukhus. Ett svärd hittades också på platsen, som ses nedan.

En 35-årig man identifierad av polisen endast som "udda" som är nattklubbsvakt presenterade sig för polisen på platsen med ett pistol. Han berättade för polisen att Got bråkade och slogs med kvinnor på nattklubben.

Odd sa att han försökte stoppa Got men Got attackerade honom med svärdet. Got lyckades hugga Odd innan Odd använde sin pistol för att skjuta mot Got i vad Odd kallade självförsvar. Det är oklart om Odd hade ett lagligt tillstånd för vapnet eller hur eller varför Got hade med sig ett svärd på nattklubben. Även namnet på nattklubben undanhölls av polisen i väntan på en vidare utredning.

Polisen fortsätter dock sin utredning för ytterligare rättsliga åtgärder.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.