Den årliga Phuket "Hungry Ghost"-festivalen kommer att hållas

PHUKET: Den årliga thai-kinesiska Phuket "Hungry Ghost" eller Por Tor-festivalen kommer att hållas i Phuket denna månad i Phuket Town.

Festivalen kallas "Por Tor" i Phuket men är välkänd av utlänningar som "Hungry Ghost". Thai-kineser i Phuket tror att förfäders andar släpps tillbaka till jorden för att besöka sina släktingar och familjer under denna tid på året i månkalendern.

En av de viktigaste erbjudandena för deras förfäder är röda sköldpaddskakor. Sköldpaddor representerar god hälsa och lång livslängd medan röd också är färgen på lycka till kineserna.

Por Tor-festivalen hålls normalt vid kinesiska helgedomar i Phuket Town och några kinesiska helgedomar i Thalang. Men en stor festival hålls normalt vid Bang Naew Chinese Shrine på Phuket Road i Talad Yai nära Saphan Hin.

I år kommer festivalen att hållas från och med den 16 augustith till augusti 26th. Det kommer att finnas många traditionella Phuket matstånd, traditionella shower, konserter, lokala produkter och mer.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.