Nok Air-flyget glider av banan i Chiang Rai, inga skador men inställda flyg och förseningar

Chiang Rai, Thailand- Nok Air Flight DD108 från Don Mueang flygplats i Bangkok till Chiang Rai sladdade av banan vid landning i natt den 30 juli 2022 kl. 9:06 med 164 passagerare och 6 besättningsmedlemmar ombord. Lyckligtvis skadades ingen. Enligt Nok Airs representanter skedde olyckan på grund av kraftigt regn under landningen men piloterna kunde få situationen under kontroll utan några skador.
En formell utredning kommer dock att äga rum efter olyckan, vilket är standard med dessa incidenter. Det fanns också en liten kontrovers eftersom vissa passagerare klagade på nätet över hur lång tid det tog att gå av planet efter olyckan och vad de hävdade var en dålig servicenivå. Nok Air bestred detta och släppte ett uttalande som hävdade att alla passagerare blev väl omhändertagna, inklusive att de fick mat och dryck medan de väntade. Från och med idag, på grund av olyckan, finns det betydande flygförseningar och inställda flyg till Chiang Rai på grund av den pågående utredningen och stängningen av banan. De som drabbas av flygningar uppmuntras att kontakta sina flygbolag för alternativa arrangemang. Stora flygbolag ska ha skickat kunder till Chiang Mais flygplats istället på grund av olyckan. TPN media kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar av denna historia om de blir tillgängliga baserat på information från relevanta myndigheter. Fotokredit: Naew Na Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/