UPPDATERING: 40-årig man i Phuket misstänkt för apkoppor testade negativt

UPPDATERING: Phuket –

En 40-årig thailändsk man som flaggades som en person av oro för appox-testresultat bekräftar honom som negativ.

Vår tidigare historia:

Läkare tror dock först att han kan ha smittats av vattkoppor istället för appox.

Idag (28 julith) Phuket Provincial Public Health Office (PPHO) chef Dr Kusak Kukiattikoon berättade för Phuket Express, "Vi fick testresultatet av appoxviruset i realtid PCR av patienten som visar negativ. Patienten är INTE infekterad med apkoppor.”

"Snälla, få inte panik och tro inte på några rykten. Vänligen följ korrekt information från tjänstemannens källor." Dr Kusak avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.