Det thailändska folkhälsoministeriet drar tillbaka sin order om att den thailändska polisen ska arrestera cannabissäljare utan tillstånd

Nationella -

Folkhälsoministeriet i går kväll, den 27 juli, har dragit tillbaka sitt brev till den kungliga thailändska polisen som ber om arrestering av säljare av cannabis utan korrekt tillstånd och säger att det behöver övervägas mer noggrant.

Brevet som tidigare adresserats till generalkommissionären för den kungliga thailändska polisen nämnde myndigheterna att genomföra omedelbara rättsliga åtal mot cannabisforskare, säljare, exportörer och bearbetare som inte innehar laglig licens.

Dr Yongyot Thammawut, generaldirektör för avdelningen för thailändsk traditionell och alternativ medicin, sa till Associated Press i går att ordern måste korrigeras och förtydligas för bättre ömsesidig förståelse, särskilt baserat på fyra frågor inklusive:

1. personer som använder marijuana för medicinska ändamål får inte påverkas.

2. Ingen rättslig verkan eller brott får begås före tillkännagivandet.

3. Alla åtgärder från tjänstemännen måste förtydligas och;

4. Cannabis och hampa är växter som nu blir värdefulla ur ekonomiska och medicinska syften. Att trycka tillbaka dem som narkotiska droger kommer att devalvera växterna, vilket inte borde hända.

Återkallelsen kommer också att inriktas på att studera och tillkännage cannabisblommor och delar av växterna med hög THC som kontrollerade örter. Studien kommer att genomföras av generaldirektör Yongyot och chefer för provinsiella hälsokontor.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/