UPPDATERING: Rawai väpnade bankrånare ger motiv och hävdar att han led av ekonomiska problem under Covid-19-pandemin

Rawai, Phuket –

En beväpnad bankrånare som rånade en bank i ett köpcentrum i Rawai innan han skyndade iväg med 160,000 19 baht igår greps och har nu avslöjat sitt motiv. Enligt honom erkände han att han lider av ekonomiska problem under Covid -XNUMX-pandemin och att han kände att han inte hade något annat val än att råna en bank för att betala tillbaka skulder.

Våra tidigare berättelser:

Chalongpolisen underrättades om händelsen klockan 1:00 i eftermiddags (25 juli) vid en bank i ett köpcentrum i Rawai, Mueang Phuket-distriktet. Bankpersonal berättade för polisen att den misstänkte skyndade iväg med 160,000 XNUMX baht i kontanter.

En beväpnad bankrånare som rånade en bank i ett köpcentrum i Rawai innan han skyndade iväg med 160,000 XNUMX baht i eftermiddags har gripits inom sex timmar.

Det berättade för Phukets provinspolischef, överstelöjtnant Sermpan Sirikong för The Phuket Express idag (26 juli)th), "Den misstänkte berättade för oss att han brukade ha en livsmedelsbutik och en Somtam-restaurang. Han har drabbats av ekonomiska problem under Covid-19-pandemin. Han hade tidigare lånat pengar av sina vänner.”

"Han var nervös över att få ihop pengar innan han bestämde sig för att råna en bank eftersom han behövde pengar för att betala tillbaka till sina vänner. Han betalade all sin skuld med de stulna pengarna direkt efter att ha rånat banken.” uppgav Sermpan.

– Han är åtalad för rån. Vi spårar upp alla pengar han gav till sina medarbetare för att ge tillbaka till banken.” avslutade Sermpan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.