Södra islamiska ledare att driva ytterligare samordnade åtgärder mot den thailändska regeringen efter att ha varit missnöjda med avkriminalisering av cannabis

södra Thailand –

Södra islamiska ledare planerar att driva på för fler åtgärder mot den thailändska regeringen för att kräva att marijuana ska återföras till narkotikalistan eftersom de sa att de inte har fått något svar från thailändska regeringstjänstemän efter att ha lämnat in sina krav förra veckan.

Sakriya Binsaela, ordförande för den islamiska kommittén i Songkhla, sa på uppdrag av det södra islamiska samfundet att supportrarna skulle arrangera aktiviteter för att pressa regeringen varje fredag ​​i alla 300 moskéer i fem södra provinser, nämligen Songkhla, Yala, Pattani, Narathiwat och Satun.

Startdatumet kommer att meddelas senare, sa Saktiya till Thai PBS.

Detta följde förra veckans handlingar från de islamiska grupperna i Satun, Songkhla och andra södra provinser som hade lämnade in en petition som uppmanade regeringen att se över avkriminaliseringen av cannabis och hampa. Än så länge har det dock inte kommit något svar.

Måndagen den 25 juli släppte Royal Society of Thailand också ett uttalande där de motsätter sig liberal användning av marijuana och uppmanar staten att genomföra kontrollåtgärder för medicinsk användning enligt internationella standarder.

Uttalandet uppmanade också regeringen att genomföra strikt övervakning och övervakning av allmänhetens användning och biverkningar av cannabis och cannabis-infunderade produkter för att förhindra långsiktiga konsekvenser orsakade av marijuana på hälsa, samhälle och nation i framtiden.

Igår kväll, den 25 juli 2022, Kommittén som utarbetade slutgiltiga lagar för cannabis avfärdade dock i huvudsak, om än artigt, farhågorna och kraven från läkare och islamiska grupper.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/