Phukets största berättelser från den senaste veckan: Första fallet med apkoppor i Thailand hittat i Phuket, Bangla Road och Gamla Phuket Town fortfarande upptagen, guldryckare arresterad och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsene.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 18 juli 2022 till söndagen den 24 juli 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En 27-årig nigeriansk man i Phuket har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor.

Den manliga patienten är nigerian, 27. Han började få symtom en vecka innan med feber, hosta, halsont, rinnande näsa, svullna lymfkörtlar och röda utslag från könsorganen till ansiktet, kroppen och armarna.

En nigeriansk man i Phuket som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor spåras av thailändsk polis efter att tjänstemän inte har kunnat kontakta honom och mannen har försvunnit. Det har nu upptäckts att mannen inte är nyligen turist utan har varit på översemester sedan förra året.

Enligt flera andra thailändska medier och brottsbekämpande källor har en utländsk man som identifierats som Thailands första fall av apkoppor flytt till Kambodja genom naturliga kanaler olagligt.

En nigeriansk man som bekräftades vara Thailands första officiella infektion av apkoppor greps i Kambodja.

Alla 19 personer med hög risk närkontakt har bekräftats negativ från apkoppor.

2. Bangla Road i Patong är fortfarande upptagen trots att Thailands första fall av apkoppor tidigare bekräftats ha besökt området i Phuket.

Söndagsmarknaden på Phuket Walking Street, även känd som 'Laad Yai', är fortfarande full av thailändska och utländska turister trots att Thailands första fall av appox tidigare bekräftats ha besökt området i Phuket.

Enkäter gjorda online på TPN-mediaanvändare visar att de flesta läsare inte är oroliga över apkoppor som en sjukdom, men många är oroliga för att centralregeringen kan införa restriktioner eller åtgärder som kan skada besöksnäringen och turistnäringen.

3. En påstådd tjuv, ursprungligen från Phang-nga-provinsen, fångades lördagen den 23 juli efter att ha blivit efterlyst för att ha stulit ett guldhalsband i onsdags.

Den 40-åriga påstådda tjuven, som endast avslöjades för pressen som Kaew, ska ha stulit ett 1-baht viktat guldhalsband från ett 25-årigt offer framför marknaden nära Bangkok Hospital Phuket, i Talat Yai Subdistrict i juliå 20:e.

4. Lokala invånare i Rawai gick med i en tsunami-evakueringsövning den 20 julith.

Borren kom efter Phukets guvernör har beordrat relevanta tjänstemän att hålla sig uppdaterade och hålla ett öga på jordbävningssituationer i havet.

5. Mer än 70,000 XNUMX indiska turister besökte Phuket under de senaste tre månaderna och de flesta av dem gillar marina aktiviteter och Phukets gamla stadsdel, säger tjänstemän i Gamla stan.

Mer än 20,000 XNUMX passagerare anländer till Phukets internationella flygplats per dag nu sedan Thailandpasset ställdes in och gränsrestriktioner hävdes under de senaste månaderna.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.