Mindre turister och lokalbefolkning besöker utsiktsplatsen för apor på Koh Sirey, Phuket, säger fruktförsäljare, apkoppor skyller på

Phuket -

Fruktförsäljare vid utsiktsplatsen för apor på Koh Siray säger att färre turister och lokalbefolkning har besökt och köpt frukt till apor och försäljarna lägger skulden på apkoppor, även om det inte är apor som är ansvariga för den nuvarande spridningen av sjukdomen globalt.

Vår tidigare historia:

Igår (25 julith) Dr Kusak berättade för Phuket Express, "Alla 19 personer med hög risk närkontakt har bekräftats negativ från apkoppor."

Phuket Express-reportrarna besökte Monkey Viewpoint på Koh Sirey i Rassada, Mueang Phuket-distriktet igår. Det finns cirka 200 apor vid utsiktsplatsen nära en mangroveskog.

Fruktförsäljare sa till Phuket Express: "Det är färre som köper frukt till apor den senaste veckan. De kanske är rädda för apkoppor. Även under Covid -19 mandat stängningar och restriktioner var det fler som köpte frukt till apor här. Vissa fruktförsäljare här i närheten ger också överblivna frukter till apor. Så aporna svälter fortfarande inte."

En köpare sa till Phuket Express: "Vi kastar frukt till apor. Vi håller oss långt ifrån dem och rör dem inte. Efter det tvättar vi händerna."

Som nämnts har dock inte apor själva varit källan till spridningen av Covid-19 globalt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.