Turister som fortfarande flockas till Walking Street i Gamla Phuket Town, de flesta säger att de har "noll" oro över apkoppor

Phuket -

Söndagsmarknaden på Phuket Walking Street, även känd som 'Laad Yai', är fortfarande full av thailändska och utländska turister trots att Thailands första fall av appox tidigare bekräftats ha besökt området i Phuket.

Vår tidigare historia:

En 27-årig nigeriansk man i Phuket har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor.

En nigeriansk man i Phuket som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor spåras av thailändsk polis efter att tjänstemän inte har kunnat kontakta honom och mannen har försvunnit. Det har nu upptäckts att mannen inte är nyligen turist utan har varit på översemester sedan förra året.

Det rapporteras av flera nyhetskällor att en nigeriansk man som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av appox och som är på översta tid redan har lämnat Phuket.

Enligt flera andra thailändska medier och brottsbekämpande källor har en utländsk man som identifierats som Thailands första fall av apkoppor flytt till Kambodja genom naturliga kanaler olagligt.

En nigeriansk man som bekräftades vara Thailands första officiella infektion av apkoppor greps i Kambodja.

Igår (24 julith) Phuket Express-reportrarna gick till Phuket Walking Street Sunday Market i Gamla Phuket Town. Många thailändska och utländska turister hittades som vanligt.

Säljare sa att de inte är oroliga eller rädda för apkopporna och de flesta av turisterna är indier och araber som reser med familjer.

Turister delade också samma åsikt, de hade liten eller ingen oro för apkoppor och sa både genom diskussioner med lokal press och i undersökningar, inklusive en informell sådan som genomfördes av TPN-media på våra sociala mediekanaler, att de inte var rädda för apkoppor.

Vissa människor var dock oroliga för att den thailändska regeringen skulle kunna implementera restriktioner eller åtgärder som med kraft skulle kunna påverka turismen, en industri som precis har börjat återhämta sig efter drygt två år av Covid19-mandat och gränsstängningar som i princip plattade ut den ekonomiskt viktiga besöksnäringen och turistnäringen. .

För nu har dock den thailändska regeringen tagit en lättsinnig inställning och sagt att de spårar kontakter i det bekräftade fallet och sätter dem i karantän och intensifierar övervakningen men har inga planer på att implementera ekonomiskt förödande gränsrestriktioner och mandat att testa eller stänga affärssektorer vid detta tid.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.