Hundratals medicinsk personal undertecknar petitionen och kräver att den thailändska regeringen omedelbart avbryter avkriminaliseringen av marijuana

FOTO: Thaipost

Bangkok -

Totalt 851 medicinsk personal har undertecknat en petition om att regeringen omedelbart ska avbryta den nuvarande i princip lagfria perioden för avkriminalisering av marijuana tills slutliga regler och förordningar som utarbetas av regeringen är slutförda.

Dr. Smith Srisont, ordföranden för Thailands rättsmedicinska förening, publicerade söndagen den 24 juli ett uttalande online från 851 representanter från bosatta läkare, medicinska lärare och medicinska alumner vid den medicinska fakulteten vid Ramathibodi Hospital, och uppmanade regeringen att omedelbart stänga av den lagfria statusen.

I uttalandet krävde gruppen också att regeringen skulle tillhandahålla samarbete för att diskutera med alla relevanta parter för att gemensamt och potentiellt utarbeta Thailands cannabispolitik.

Gruppen säger att deras primära oro och anledningen till att de vill ha avstängningen är att många människor använder cannabis för rekreationsbruk vilket inte var avsikten med avkriminaliseringen och att de har särskilda bekymmer för ungdomar.

Gruppen sa också att de var oroliga för allmänhetens hälsa och bara vill hålla människor säkra.

Detta kommer när popup-cannabiskaféer och butiker har börjat växa, särskilt i turistområden som Pattaya.

Dessutom uppmanade föreningen också allmänheten att skriva under namninsamlingen som kräver en liknande fråga via change.org.

Som presstid har regeringen inte officiellt svarat på framställningen som har mött delade åsikter och synpunkter online. Många nätanvändare uppgav att de känner att det kan vara för sent och att anden redan är ur flaskan.

TPN noterar att islamiska grupper baserade i södra Thailand har också drivit hårt för att få ett slut på avkriminaliseringen av cannabis, även om denna push mestadels bygger på religiösa och moraliska grunder.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.