17 personer med hög risk för apkoppor i Phuket testas och övervakas

Phuket -

17 nära kontaktpersoner från Thailands första officiella fall av apkoppor i Phuket testas efter en aktiv ärendeundersökning av relevanta myndigheter och tjänstemän.

Våra tidigare berättelser:

En 27-årig nigeriansk man i Phuket har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor.

En nigeriansk man i Phuket som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor spåras av thailändsk polis efter att tjänstemän inte har kunnat kontakta honom och mannen har försvunnit. Det har nu upptäckts att mannen inte är nyligen turist utan har varit på översemester sedan förra året.

Det rapporteras av flera nyhetskällor att en nigeriansk man som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av appox och som är på översta tid redan har lämnat Phuket.

Enligt flera andra thailändska medier och brottsbekämpande källor har en utländsk man som identifierats som Thailands första fall av apkoppor flytt till Kambodja genom naturliga kanaler olagligt.

En nigeriansk man som bekräftades vara Thailands första officiella infektion av apkoppor greps i Kambodja.

Dr Kusak Kukiattikoon, chef för Phuket Provincial Public Health Office (PPHO) berättade för Phuket Express idag (25 juli)th), "Vi har gjort ett aktivt fall från sex platser i Phuket som har kopplingar till den nigerianska patienten. Från 19 av de högrisknära kontaktpersonerna har två av dem bekräftats negativa medan 17 av dem väntar på resultat. De har dock satts i karantän i 21 dagar under medicinsk personals jurisdiktion. I det här skedet har inga fler fall av apkoppor bekräftats i Phuket ännu.”

*** UPPDATERING i eftermiddags sa Dr Kusak till Phuket Express, "Alla 19 personer med hög risk närkontakt har bekräftats negativ från apkoppor." ***

Idag, den 25 juli 2022, sa den thailändska regeringens talesman Thanakorn Wangboonchana till thailändska medier "Vi har bekräftat att den nigerianske mannen som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor redan har lämnat Thailand och är på sjukhusvård i Kambodja. Vi har inga planer på att be honom att återvända till Thailand."

"Men den thailändska premiärministern Prayut Chan O'Cha har beordrat folkhälsoavdelningen och immigrationskontoren att fullt ut förbereda sig för hanteringen av appoxsjukdomen efter Världshälsoorganisationen (WHO) förklarade det snabbt spridande utbrottet av apkoppor som en "folkhälsokris av internationell oro", sade WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus lördagen den 23 juli.” tillade Mr. Thanakorn.

Möten med Department of Disease Control väntas senare i dag efter att folkhälsominister Anutin Charnvirakul förklarat att varningsnivåerna för apkoppor ska höjas och övervakas noggrant i hela landet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.