WHO förklarar apkoppor som en global hälsonödsituation

Nationella -

Världshälsoorganisationen (WHO) förklarar det snabbt spridande utbrottet av apkoppor som en "folkhälsokris av internationell oro", sade WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus lördagen den 23 juli.

Termen "folkhälso-nödsituation av internationellt intresse (PHEIC)" är avsedd att potentiellt föranleda en samordnad internationell reaktion efter att sjukdomen avsevärt har orsakat en folkhälsorisk för andra länder genom den internationella spridningen.

WHO:s generaldirektör sa: "Vi har ett utbrott som har spridit sig snabbt över världen genom nya överföringssätt, som vi förstår för lite om och som uppfyller kriterierna för en nödsituation för folkhälsan."

Apkoppor

Deklarationen kan leda till att medlemsländerna investerar resurser i att kontrollera ett utbrott och få svar samt att uppmuntra samarbete för att dela vaccin och behandlingar mellan nationer för att begränsa utbrottet.

"Även om jag förklarar ett folkhälso-nödläge av internationell oro, är detta för tillfället ett utbrott som är koncentrerat bland män som har sex med män, särskilt de med flera sexpartners. Därför är det nödvändigt för alla länder att tillhandahålla effektiva tjänster och information som skyddar både hälsa, mänskliga rättigheter och det drabbade samhället, tillade han.

Monkeypox har varit ett problem i flera år i vissa afrikanska länder, men viruset har spridit sig över hela världen de senaste veckorna. Hittills år 2022 har det rapporterats mer än 16,000 75 fall av apkoppor i mer än XNUMX länder och fem dödsfall i Afrika.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.