Holländsk turist skyndade sig till sjukhus efter att ha brutit benet när hon gick på sightseeing på berget i Koh Phangan

Koh Phangan, Surat Thani –

En holländsk turist fördes i hast till ett lokalt sjukhus efter att ha brutit benet när hon gick upp till ett berg i Haad Khom på Koh Phangan, Surat Thani, för sightseeing på lördagskvällen den 23 juli.

Tjänstemän från Koh Phangan Rescue Volunteer anlände till platsen efter att ha larmats om olyckan runt 4:30. Vid ankomsten hittades Jan H. Kedde, 46, med bruten vänster fotled. Hennes vän, som också var nederländsk medborgare, stod i närheten och väntade på hjälp.

Kedde var medveten och villig att samarbeta med officerarna. Hon berättade att hon och hennes vän hade rest upp till berget för att se den vackra naturliga havsutsikten runt 1:00. När de gick tillbaka runt 3 halkade hon och föll ner på klipporna med smärta i vänster fotled.

Räddningstransporten var något av en kamp. Räddningsmän använde ett räddningssystem med rep och drog den skadade kvinnan nerför backen och korsade stenar, vattenfall och klyftor längs vägen. De tillbringade cirka 2 timmar och 30 minuter vilket tog teamen in på kvällen och tog henne nerför backen innan de skyndade henne till First Western Hospital kl. 10:00.

Under presstiden är hennes humör enligt uppgift på topp och hon återhämtar sig på sjukhuset.

Foto med tillstånd: Koh Phangan Rescue Volunteer

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.