Thailands första fall av monkeypox, en nigeriansk man på översta vistelse, tros ha flytt till Kambodja genom att simma över floden Sa Kaeo

Sa Kaeo, Thailand-

Enligt flera andra thailändska medier och brottsbekämpande källor har en utländsk man som identifierats som Thailands första fall av apkoppor flytt till Kambodja genom naturliga kanaler olagligt.

Först, fastna på historien från gårdagen som involverar den utländska mannen som varit på översta vistelse sedan förra året, här.

Den 27-årige mannen från Nigeria hade spårats till Sa Kaeo, på gränsen till Kambodja, från sin mobiltelefonsignal enligt Anutin Charnvirakul, folkhälsominister, som avslöjade informationen sent i går kväll, den 22 juli, på National Församling i Bangkok.

Patienten hade flytt från Phuket efter hans positiva bekräftelse av apkoppor från ett Phukets sjukhus. Han hade väntat på resultatet av sitt test i sin lägenhet och inte rymt ett sjukhus enligt Department of Disease Control, vilket är standardpraxis för dessa tester eftersom mannen själv hade lämnat in dem.

Det var oklart om mannen flydde på grund av att han var positiv för apkoppor eller på grund av farhågor om hans juridiska status på grund av översemester, som han enligt uppgift varit på sedan november förra året enligt Royal Thai Immigration.

Efter uttalanden från Anutin angående mannen som spåras till Kambodjas gräns i Sa Kaeo, uppger flera mediekällor baserat på uttalanden från thailändska brottsbekämpande myndigheter att mannen simmade över en flod nära Ban Khlong Luek i Kambodja och verkade vara vara på väg mot Sihanoukville.

Anutin hade också sagt att Thailand skulle informera kambodjanska myndigheter om mannen och arbeta med dem om situationen.

En presskonferens som förväntas ge mer detaljer om fallet är planerad till senare idag, den 23 juli.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.