Bangla Road i Patong fortfarande upptagen trots att Thailands första fall av appox bekräftats ha besökt där, många är obekymrade

Patong, Phuket-

Bangla Road i Patong är fortfarande upptagen trots att Thailands första fall av apkoppor tidigare bekräftats ha besökt området i Phuket.

Vår tidigare historia:

En 27-årig nigeriansk man i Phuket har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor.

En nigeriansk man i Phuket som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor spåras av thailändsk polis efter att tjänstemän inte har kunnat kontakta honom och mannen har försvunnit. Det har nu upptäckts att mannen inte är nyligen turist utan har varit på översemester sedan förra året.

Det rapporteras av flera nyhetskällor att en nigeriansk man som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av appox och som är på översta tid redan har lämnat Phuket.

Enligt flera andra thailändska medier och brottsbekämpande källor har en utländsk man som identifierats som Thailands första fall av apkoppor flytt till Kambodja genom naturliga kanaler olagligt.

Igår kväll (22 julind) Phuket Express-reportrarna gick till gågatan på Bangla Road där den nigerianske mannen rapporterades ha besökt nöjesställen i Patong ofta. Många thailändska och utländska turister hittades som vanligt.

Personalen på nöjesställen sa att de inte är oroliga eller rädda för apkoppor eftersom underhållningsföretag har mätningar för att förhindra både Covid -19 och apkoppor och att livet måste fortsätta.

Underhållningsindustrin hade varit stängd i stora delar av två år från mars 2020 på grund av Covid19 obligatoriska stängningar och restriktioner och har precis börjat komma på fötter igen, konstaterar The Phuket Express, så det är inte förvånande att branschen inte skulle bli berörd av eventuella monkeypox fall.

Enkäter gjorda online på TPN-mediaanvändare visar att de flesta läsare inte är oroliga över apkoppor som en sjukdom, men många är oroliga för att centralregeringen kan införa restriktioner eller åtgärder som kan skada besöksnäringen och turistnäringen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.