UPPDATERING: Nigeriansk man bekräftat att Thailands första fall av appox har lämnat Phuket

Phuket -

Det rapporteras av flera nyhetskällor att en nigeriansk man som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av appox och som är på översta tid redan har lämnat Phuket.

Våra tidigare berättelser:

Den manliga patienten är nigerian, 27. Han började få symtom en vecka innan. Det har bekräftats i går (21 juli) att den icke namngivna patienten är det första bekräftade fallet av apkoppor i Thailand.

En nigeriansk man i Phuket som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor spåras av thailändsk polis efter att tjänstemän inte har kunnat kontakta honom och mannen har försvunnit. Det har nu upptäckts att mannen inte är nyligen turist utan har varit på översemester sedan förra året.

Real News Thailand och National News Bureau of Thailand rapporterade i eftermiddags (22 julind) att den nigerianske mannen redan har lämnat Phuket.

Thailändsk polis ska enligt uppgift samordna med flera myndigheter för att lokalisera mannen och uppmana honom att ge sig in. Det var inte omedelbart klart hur de nu var helt säkra på att han lämnade Phuket men hade spårat mannens rörelser via CCTV tidigare.

Folkhälsoministeriet har också sagt att mannen inte rymde från ett sjukhus, som ursprungligen rapporterades, men medan han genomgick ett test för apkoppor på egen begäran fick han stanna hemma i sin lägenhet i väntan på resultaten. Han sågs inte som en flygrisk vid tillfället, enligt avdelningen för sjukdomskontroll, eftersom han hade sökt medicinsk behandling på egen hand. Men när mannen bekräftades positiv och sjukhus försökte hitta honom, försvann mannen, uppenbarligen på flykt.

Samtidigt uttalade vice premiärminister och hälsominister Anutin Charnvirakul till pressen i eftermiddags att enligt hans åsikt var mannen helt oansvarig och om han skulle hittas borde mannen utsättas för de strängaste rättsliga påföljderna enligt nöddekretet och sedan utvisas och svartlistas från Thailand .

TPN noterar att detta uttalande sannolikt inte kommer att uppmuntra mannen att lämna in sig och hans plats har varit källan till obekräftade rykten under hela dagen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.