UPPDATERING: Nigeriansk man bekräftat att Thailands första fall av apkoppor som spårades av polisen efter försvinnande handling, var under vistelse

Phuket -

En nigeriansk man i Phuket som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor spåras av thailändsk polis efter att tjänstemän inte har kunnat kontakta honom och mannen har försvunnit. Det har nu upptäckts att mannen inte är nyligen turist utan har varit på översemester sedan förra året.

Vår tidigare historia:

Den manliga patienten är nigerian, 27, som nyligen anlände från Nigeria. Han började få symtom en vecka innan. Det har bekräftats i går (21 juli) att den icke namngivna patienten är det första bekräftade fallet av apkoppor i Thailand.

Dr Kusak Kukiattikoon, chef för Phuket Provincial Public Health Office (PPHO) berättade för Phuket Express, "Han åkte till ett sjukhus den 16 juli. Han fick gå tillbaka till sin bostadsrätt i Kathu medan han väntade på resultatet.”

"Han berättade att han gick till nöjesställen i Patong två till tre veckor innan. Han avslöjade att han hade oskyddat sex med en kvinna av obekräftad nationalitet och identitet." Dr Kusak uppgav.

"Det första medicinska resultatet den 18 juli bekräftade att mannen var infekterad med apkoppor. Sjukhuset kontaktade honom omedelbart men lyckades inte nå honom." Dr Kusak förklarade.

Phukets provinspolischef överstelöjtnant Sermpan Sirikong berättade för The Phuket Express idag, "Han anlände till Thailand i oktober förra året och stannade i sin bostadsrätt sedan november förra året. Han hade inte nyligen kommit som turist som man först trodde.”

"Vi har kollat ​​CCTV-bilder på hans bostadsrätt. Han lämnade sin bostadsrätt den 18 juli och checkade in på ett hotell i Patong. Efteråt lämnade han hotellet utan ordentlig utcheckning den 19 juli.” Överstelöjtnant Sermpan uppgav.

"Vi har spårat honom från CCTV-filmer. Vi är säkra på att han inte kunde lämna Phuket via flygplatsen men det är möjligt att han kunde lämna Phuket via Phuket Checkpoint. Det är möjligt att han fortfarande är i Phuket och även möjligt att han lämnade Phuket till närliggande provinser. Alla polisstyrkor har larmats och vi uppmanar mannen att ge sig in omedelbart innan situationen eskalerar.” Överstelöjtnant Sermpan avslutade.

När reportrar frågade om den nigerianske mannens visumsituation, har polisen nu bekräftat att han var på översta vistelse och de tror att hans flykt berodde mer på hans överlevnadsstatus än appox.

Thailändsk polis har spårat mannens kontakter när de försöker upptäcka både den icke namngivna mannen och hur han insjuknat i apkoppor eftersom han inte är en ny ankomst till Thailand som man först trodde.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.