Kontrollkommittén för tobaksprodukter föreslår ett utkast till förordning om import och försäljning av cigaretter som innehåller marijuanaämnen

Bangkok -

National Tobacco Products Control Committee planerar att utarbeta en lag för att förbjuda import och försäljning av e-cigaretter och cigaretter som innehåller cannabis- och hampaämnen.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul berättade för Associated Press idag, den 22 juli, att kommittén hade följt premiärminister Prayut Chan-O'Chas order att utarbeta ministerförordningar för att täcka förbudet för tillverkare och importörer av tobaksprodukter att sälja tobaksprodukter som cigaretter som innehåller cannabis, hampa, CBD och THC i Thailand.

"Detta syftar till att kontrollera den olämpliga användningen av marijuana, vilket också är i linje med den medicinska marijuanapolicyn som inte stöder rekreationsändamål", sa Anutin.

På frågan om förbudet mot marijuana i cigaretter även skulle omfatta e-cigaretter, uppgav ministern att det redan är förbjudet eftersom försäljning av e-cigaretter är förbjudet att importera och sälja i kungariket.

Han tillade: "Folkhälsoministeriets avsikt är inte att missbruka växterna för rekreationsändamål - bara för medicinska och hälsomässiga ändamål. Tidigare har två liknande utkast från Bhumjaithai-partiet också presenterats i parlamentet och diskuteras av kommissionären.”

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.