Efter Thailands första fall av apkoppor säger premiärministern och utrikesministern att ytterligare tester kan krävas screening för internationella resenärer

Bangkok-

Efter gårdagens tillkännagivande om att Thailand har hittat sitt första fall av apkoppor hos en utländsk turist som nyligen anlände till Phuket, förklarade de thailändska regeringsledare i Bangkok att ytterligare åtgärder kan behövas.

Börja med att fånga upp de för närvarande kända detaljerna om Thailands första fall av apkoppor här.

I går kväll i Bangkok efter dagar av ett misstroendemöte med oppositionsledare kommenterade två framstående medlemmar av den thailändska regeringen situationen.

Enligt Don Pramudwinai, Thailands vice premiärminister och utrikesminister, tror han att Thailands turistmyndighet och folkhälsoministeriet kommer att behöva hålla möten och diskussioner om eventuella ytterligare screeningar och tester för internationella resenärer för att stoppa ytterligare import av apkoppor till Thailand.

Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha instämde och sa att någon form av åtgärder och ytterligare tester borde äga rum och att relevanta myndigheter måste hålla möten så snart som möjligt för att diskutera detta.

TPN noterar att detta bara är diskussion från toppledare utan något hugget i sten och inga konkreta förslag eller ens mötesdatum för närvarande. Men med turismen som förbättras efter över två år av Covid19-restriktioner och gränsstängningar, kommer sannolikt även det lösa förslaget om ytterligare testning och screening vid gränserna för turister att göra vissa inom turistnäringen nervösa.

TPN kommer att fortsätta att uppdatera om detta och andra berättelser om det första fallet av appox i Thailand.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.