Nigeriansk man i Phuket bekräftas vara Thailands första officiella fall av apkoppor

Phuket, Thailand –

En 27-årig nigeriansk man i Phuket har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor.

Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektör för Department of Disease Control (DDC), i kväll (21 juli)st) uppgav att de underrättades från ett sjukhus i Phuket att de har hittat ett misstänkt fall av apkoppor. Sjukdomskontrollteamet har utrett fallet sedan den 18 juli.

Den manliga patienten är nigerian, 27, som nyligen anlände från Nigeria. Han började få symtom en vecka innan med feber, hosta, ont i halsen, rinnande näsa, svullna lymfkörtlar och röda utslag från könsorganen till ansiktet, kroppen och armarna.

Det har bekräftats av Dr. Opas och DDC i eftermiddags att den icke namngivna patienten är det första bekräftade fallet av apkoppor i Thailand. Sjukdomskontrollteamet i Phuket spårar nära kontakter från patienten. Den exakta aktuella platsen för patienten var inte omedelbart klarlagd.

Det här är en berättelse under utveckling och vi kommer att ge mer information när de släpps. Dr. Opas har bett allmänheten om lugn och ro vid denna tidpunkt och att inte få panik, och säger att DDC har situationen under kontroll.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.