Mer än 70,000 XNUMX indiska turister har besökt Phuket under de senaste tre månaderna och driver ekonomin, säger tjänstemän i Phuket Old Town

Phuket -

Mer än 70,000 XNUMX indiska turister besökte Phuket under de senaste tre månaderna och de flesta av dem gillar marina aktiviteter och Phukets gamla stadsdel, säger tjänstemän i Gamla stan.

Presidenten för Old Phuket Town Community, Mr. Somyos Patan, berättade för Phuket Express: "Det var mer än 70,000 XNUMX indiska turister som besökte Phuket från maj till juli och fler av dem kommer. De är den nuvarande enskilt största nationaliteten i termer av utländska turister i Phuket.”

"Deras favoritturismaktiviteter är att njuta av marina sporter och utforskning, underhållning och shopping i Phukets gamla stadsdel. De älskar också att fotografera i Phukets gamla stadsdel med vacker arkitektur och byggnader. Om företagare vet vad indiska turister föredrar kan de locka fler indiska turister. Många företag börjar tillgodose indier och lär sig vilken typ av mat, musik och atmosfär de tycker om. En thailändsk eller västerländsk atmosfär för restauranger och nöjesställen är inte lika populär bland indiska turister som en som spelar sin musik, erbjuder sin mat och får dem att känna sig bekväma.” Somyos förklarade.

Phonnan Ritsaksri, en reseguide i Phuket, berättade för Phuket Express: "Indiska turister gillar Go-Karts och Zip Line-aktiviteter. De gillar också stränder, havet och skogar. Indianer kommer att vara den bästa gruppen turister som stödjer Phuket och Thailands ekonomi för nu. Många tror inte att indier spenderar pengar men de gör det, främst på naturliga turistattraktioner och roliga platser som vattenparker och öaktiviteter.”

Indianer förväntas av Thailands turistmyndighet fortsätta att vara Thailands största grupp av utländska turister, främst driven av det faktum att Kina och Ryssland, tidigare turismledare, båda har sina egna nuvarande hinder. Kina fortsätter nämligen en Covid Zero-policy som begränsar turismen och Ryssland är indraget i ett krig med Ukraina och har utfärdats straffsanktioner som begränsar många turister från att resa.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.