Wichit kommer att hålla tsunami-evakueringsövning senare idag, varnar för trafik

Wichit, Mueang Phuket –

Wichit kommun varnar för trafik på grund av en tsunami-evakueringsövning som kommer att hållas i eftermiddag den 20 juli.

Borren kom efter Phukets guvernör har beordrat relevanta tjänstemän att hålla sig uppdaterade och hålla ett öga på jordbävningssituationer i havet.

Wichit kommun säger att evakueringsövningen är en "Table Top Exercise: TTX"-stil via ZOOM-systemet. Övningen kommer att omfatta varningsmetoder, evakueringsövningar och skyddsrumshantering.

Övningen syftar till att förbereda sig för eventuella katastrofer för att förhindra förlust av människoliv och skador samt att säkerställa säkerheten för invånare och turister.

Evakueringsvägen kommer att gå från Ao Yon Beach till skyddsrum vid Wichit Municipality. Wichit kommun har varnat för trafik på sträckan som kommer att omfatta sirenfordon och ambulanser. Övningen kommer att starta från 1:00 till 3:00

Under tiden Karon och Phuket City kommun kommer också att hålla tsunami-evakueringsövningar i eftermiddag också.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.