Rawai kommer att hålla tsunami-evakueringsövning i eftermiddag

Rawai, Mueang Phuket –

Rawais kommun har meddelat att en evakueringsövning för tsunami kommer att hållas i eftermiddag, den 20 juli.

Borren kom efter Phukets guvernör har beordrat relevanta tjänstemän att hålla sig uppdaterade och hålla ett öga på jordbävningssituationer i havet.

Övningen syftar till att förbereda sig för eventuella katastrofer för att förhindra förlust av människoliv och skador samt att säkerställa säkerheten för invånare och turister.

Evakueringsvägen kommer att vara från området Yabui Beach – Phrom Thep Cape och Rawai Islamic Graveyard – Friendship Beach.

Övningen startar från 1:00 på avdelningen. Rawai kommun säger att evakueringsövningen kommer att innefatta varningsmetoder, evakueringsövningar och skyddsrumshantering.

Under tiden Karon , den Phuket City kommun och Wichit kommer också att hålla tsunami-evakueringsövningar i eftermiddag också.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.