Maya Bay i Krabi att tillfälligt stänga i två månader för återhämtning av miljön

Krabi –

Den berömda Maya Bay i Krabi kommer att vara tillfälligt stängd i två månader för återhämtning av miljön.

Hat Noppharat Thara – Mu Koh Phi Phi National Park har idag (20 juli) meddelat en påminnelse om den årliga stängningen av Maya Bay och Loa Sama Bay i nationalparkområdet.

Den tillfälliga stängningen på två månader kommer att vara från 1 augusti till 30 september 2022. Turister kommer att behöva göra andra planer under denna period eftersom Bay-området kommer att vara strikt förbjudet utom för parkpersonal och forskare.

Nationalparkens tjänstemän sa att den årliga stängningen är för att möjliggöra effektiv turismförvaltning efter klimatet under denna säsong, liksom att det är dags för naturen och miljön att återställa sig själva.

Parken har redan gjort betydande förändringar sedan Covid19-pandemin för att återställa den naturliga miljön, och sett en uppsjö av havsliv återvända till bukten. Ingen simning gjordes som en ny regel för att bevara den marina miljön i den populära viken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.