Arton passagerare och två besättningsmedlemmar skadades efter att båt från Surat Thani till Chumphon exploderade

FOTO: Chumphon Karnkusol Songkroh Rescue Foundation

Chomphon –

Arton passagerare och två besättningsmedlemmar har ådragit sig skador efter att en passagerarbåt som var på väg från Tao Island i Surat Thani till Chumphon, södra Thailand har exploderat.

En räddningsstiftelse i Chumphon rapporterar att de underrättades om olyckan klockan 2:30 idag (20 juli) fem kilometer från stranden i Thung Makham Noi, Hard Sai Ree-distriktet i Mueang Chumphon-distriktet.

Fjorton ambulanser från närliggande områden kom till platsen för att hitta 20 skadade personer som redan har förts tillbaka till en närliggande strand. Av dessa är 18 passagerare medan två var båtbesättningsmedlemmar

FOTO: Chumphon Karnkusol Songkroh Rescue Foundation

Ingen av dem rapporterades om allvarliga skador och flera rapporter säger att några av personerna på båten hoppade ut från fartyget när explosionen inträffade.

Polisen fortsätter sin utredning för att hitta orsaken till olyckan för ytterligare rättsliga åtgärder. Detta är en utvecklingshistoria och det är ännu inte klart vad som fick fartyget att explodera. TPN media kommer att fortsätta att ge uppdateringar om den här historien när de kommer in.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.