Representanter för islamiska grupper i södra Thailand uppmanar regeringen att ompröva och upphäva legalisering av marijuana

Satun –

Satun Provincial Islamic Committee of the Islamic Network i Thailand har idag, den 19 juli, lämnat in en petition som uppmanar regeringen att revidera avkriminaliseringen av cannabis och hampa.

Gruppen väckte oro och motsatte sig legalisering av marijuana i Thailand under den nuvarande lagfria perioden, med resonemang att implementeringen inte är klarlagd som lag som ledde till missbruk och missbruk av marijuana för rekreationsändamål, särskilt bland barn och tonåringar.

Arun Umachi, ordföranden för den islamiska kommittén i Satunprovinsen, uttalade: "Om situationen för cannabisodling och distribution av cannabis fortsätter så här kommer det att få negativa konsekvenser för landet, särskilt bland kommande generationer. Därför skulle vi vilja att regeringen omprövar avkriminaliseringen och avslutar den lagfria perioden omedelbart.”

Sunthorn Wongmadthong, en representant för Satun Center for Protesting Against oetiska lagar och förordningar, tillade att grupperna skulle uppmana supportrar att pressa regeringen mer om de inte fick ett svar från de relevanta myndigheterna.

Det är inte första gången framstående islamiska grupper har det protesterade mot avkriminaliseringen av cannabis i Thailand, som man kan se här.

Foto med tillstånd: Naewna

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.