Phukets internationella ankomstpassagerare förbättras med 45 procent efter att Thailand Pass annullerats, ledda av indier, säger Phukets flygplatschef

Phuket -

Mer än 20,000 XNUMX passagerare anländer till Phukets internationella flygplats per dag nu sedan Thailandpasset ställdes in och gränsrestriktioner hävdes under de senaste månaderna.

Phukets internationella flygplatsdirektör Monchai Tanod sa till Phuket Express: "Vi har en ökning på cirka 45 procent av internationella passagerare på flygplatsen efter att Thailand Pass har annullerats. Det totala antalet passagerare är cirka 20,000 12,000 per dag. Internationella passagerare ligger på cirka 8,000 XNUMX medan vi har XNUMX XNUMX inrikespassagerare per dag. De flesta av de internationella passagerarna är indiska och följt av turister från Mellanöstern, särskilt från Saudiarabien.”

"Det finns upp till 100 flyg som ankommer och avgår på flygplatsen per dag. Fler indiska flygbolag går också in i mixen på flygplatsen och öppnar upp flyg och tidtabeller när efterfrågan ökar. Vi förväntar oss en 80-procentig ökning av antalet turister som anländer till flygplatsen under den här kommande högsäsongen jämfört med före lyftet av Thailand Pass”, förklarade Monchai.

Indiska turister har enligt Thailands turistmyndighet (TAT) lett anklagelsen att återvända till kungariket och denna trend förväntas öka och expandera när semestern närmar sig. TAT planerar också mer indiska specifika evenemang och kampanjer för att få mer trafik från Indien.

Kvartal tre är också en främsta säsong för utomeuropeiska bröllop för indiska turister i Phuket, som tenderar att vara påkostade evenemang med hundratals gäster och är en betydande inkomster för Phukets ekonomi, särskilt orter som tillgodoser mycket för bröllop och evenemang, avslutade TAT.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.