Karon kommer att hålla tsunami-evakueringsövning senare i veckan

Phuket -

Karons kommun bjuder in folk att delta i en tsunami-evakueringsövning onsdagen den 20 juli.

Borren kom efter Phukets guvernör har beordrat relevanta tjänstemän att hålla sig uppdaterade och hålla ett öga på jordbävningssituationer i havet.

Karon kommun säger att evakueringsövningen syftar till att förbereda sig för eventuella katastrofer för att förhindra förlust av människoliv och skador samt att säkerställa säkerheten för invånare och turister i högriskområden.

Övningen kommer att hållas den 20 juli 2022 från 2:00 och framåt och börjar vid Karon Circle till skyddsrummet vid Karon Temple (Suwan Kiri Khet Temple) i Karon-distriktet, Mueang Phuket-distriktet.

Övningen kommer att omfatta varningsmetoder, evakueringsövningar och skyddsrumshantering.

Samtidigt Phuket City Municipality bjuder in människor att delta i en tsunami-evakueringsövning onsdagen den 20 juli.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.