Phukets största berättelser från den senaste veckan: Röda flaggor hissade vid stränder, brittisk och thailändsk man drunknar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 11 juli 2022 till söndagen den 17 juli 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Röda flaggor har hissat på många Phukets stränder som Patong Beach för att varna strandbesökare och simmare för starka vindar och vågor den 12 juli. De röda flaggorna förväntas fortsätta den 13 juli, i många områden.

Detta följde på ett tillkännagivande från den thailändska meteorologiska avdelningen, som rapporterade att starka vindar och vågor förutspås i Andamansjön på grund av en kraftig sydvästmonsun fram till den 14 juli 2022.

2. Två personer har dödförklarats efter att en manlig brittisk turist som var på smekmånad drunknat samt en thailändsk man som försökte hjälpa till att rädda den brittiska turistens liv på Kata Beach i ett område med röd flagg den 14 juli.th.

Räddningsteam anlände till stranden för att hitta den manliga brittiska turisten, 34 (MR.ALI MOHAMMED MIAN) och den manliga thailändska turisten, 55 (Dr. Surasit Pongaohapan). Båda männen hade redan dragits upp ur vattnet av livräddare. De fördes i hast till ett lokalt sjukhus där de båda tragiskt dödförklarades.

Surasit Pongaohapan, en thailändsk läkare som var på semester till Kata-stranden, hedrades för sitt engagemang efter att ha dödförklarats när han rusade för att hjälpa till att rädda en brittisk turist som drunknade under starka och stora vågor i Phuket torsdagen den 14 juli.

Han kommer också att donera sin kropp för kadaverstudier till Medicinska fakulteten, Chiang Mai University.

Två utländska turister räddades efter att ha kämpat med vågor vid Kata Beach, samma strand och samma dag som två andra turister dog.

I båda fallen badade turisterna trots många röda flaggor, inga simskyltar och badvakter som varnade folk att inte gå i vattnet.

Phukets guvernör Narong Woonciew besökte livräddare vid Patong Beach för att säkerställa att säkerhetsåtgärder följdes på grund av starka vågor, vind och dåligt väder.

Guvernör Narong sa till The Phuket Express, "Jag kom hit för att uppmuntra livräddarna eftersom det här är monsunsäsong med starka vågor. Vi vill att turister ska besöka stränderna i Phuket med glädje och säkerhet.”

2. En schweizisk kapten och hans dotter har räddats efter att hans yacht gick sönder nära ön Naka utanför Phuket under en period av hård vind och vågor.

Men kaptenen sa till marinen att han inte ville dras tillbaka till stranden och föredrog att betala för att fixa sin båt och lämna på egen kraft.

3. Hotellbokningspriserna i Phuket har ökat med 60 procent under dessa fem dagar långa semester, sa en topptjänsteman från TAT (Turism Authority of Thailand).

De flesta bokningar är den 13 julith till den 15 julith när de flesta hotell är nästan fulla. Vissa hotellbokningspriser är upp till 80 procent fulla.

4. Många områden i Phuket sågs översvämmade den 16 juli på grund av konstant kraftigt regn.

Översvämningen inträffade i flera områden i Mueng-distriktet, särskilt vid parkeringsplatsen för Phuket Radio Thailand och ingången till Phuket Rajabhat University.

Samtidigt Phuket City kommun har, enligt dem, löst tre upprepade översvämningsområden i Phuket City.

Saroj Angkanapilart berättade för Phuket Express, "De tre huvudsakliga översvämningsområdena i Phuket City var vid Srisutas - Amphur-korsningen på väg mot Koh Sirey, Samkong-området och Sakdidet.

5. En taxichaufför i Phuket hittade en plånbok i sin taxi innan han lämnade tillbaka den till en utländsk ägare.

Den utländska turisten fick gärna ta emot sin plånbok. Han kollade i plånboken och sa att allt fortfarande var intakt. Han sa tack till taxichauffören och Phukets turistpolis för den goda gärningen.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.