Turister väntar upp till fem timmar på färjor från Samui Island

FOTO: FILFOTO

Koh Samui -

Turister blev besvikna efter att ha väntat i upp till fem timmar på färjor från Samui Island.

Igår (16 julith) vid 4:00 var thailändska och utländska turister på väg tillbaka från Samui Island efter att den långa semestern nästan var över.

Vid Sea Tran Ferry Pier stod bilar i långa många kilometer långa köer där turister väntade på att få lämna ön. Problemet berodde på att färjebolaget hade minskat antalet färjeturer till sex, enligt turister på platsen. Normalt går färjan varje timme.

Mr. Pitasit Gargharn sa till associerade thailändska medier: "Jag kommer från Bangkok. Jag gillar att besöka Samui Island men jag har väntat i fem timmar. Detta gör mig uttråkad och besviken när jag besöker Samui Island.”

Mr. Peerapong Siboontham tillade pressen, "Jag är en polis. Jag måste jobba både på Samui Island och på fastlandet. Jag har väntat fyra timmar på att få resa.”

Färjebolagen släppte inte omedelbart ett offentligt uttalande för att förklara förseningarna, men trafiken var fortsatt tung till Samui under helgen.

Svag sjö, starka vindar och höga vågor under den senaste femdagarssemestern hade fått vissa färjeoperatörer att vidta extra försiktighetsåtgärder, noterar TPN-media. Trots långa väntan betonade operatörerna att säkerheten fortfarande var högsta prioritet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.