Många turister besökte Phukets öar och Phrom Thep Cape under de senaste långa semestrar, säger Phuket-tjänstemän och Thai Tourism Authority

Phuket -

Många thailändska och utländska turister besökte öar i Phuket och Phukets landmärke Phrom Thep Cape under dessa långa semester.

Thailand har en fem dagar lång helg eftersom två buddhistiska helgdagar närmar sig den 13 juli för Asanha Bucha-dagen och den 14:e för början av den buddhistiska fastan medan den 15:e tillkännagavs av regeringen som en speciell helgdag.

Både thailändska och utländska turister strömmade till vid bryggor i Phuket och Phukets landmärke Phromthep Cape. En vanligaste fras för thailändska turister är "Om du inte har besökt Phrom Thep Cape, har du inte anlänt till Phuket."

Samtidigt sa chefen för Phukets marinkontor, Nachapong Pranit, till Phuket Express, "Många turister besökte öar i Phuket på dessa långa semestrar när vi jämför med vanliga dagar. Vi har kontrollerat båtar, yachter och bryggor för att se till att säkerheten var av största vikt. Vi har också kontrollerat kaptener och licenser för marina fordon.”

Thailands turistmyndighet (TAT) Phuket Office har förväntat sig att cirka 196,870 XNUMX thailändska och utländska turister besökte Phuket på dessa långa semester som har genererat miljontals baht.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.