Thailändsk läkare som dödförklarades efter att ha rusat för att rädda drunknande brittisk turist i Phuket hedrad för sitt engagemang

Kata, Phuket –

Surasit Pongaohapan, en thailändsk läkare som var på semester till Kata-stranden, hedrades för sitt engagemang efter att ha dödförklarats när han rusade för att hjälpa till att rädda en brittisk turist som drunknade under starka och stora vågor i Phuket torsdagen den 14 juli.

Hans testamente donerade också sin kropp för kadaverstudier till Medicinska fakulteten, Chiang Mai University.

Den engagerade läkaren från Lampang Hospital ska ha gått ner i havet för att hjälpa den drunknande utländska turisten medan han reste med sin fru och son.

Båda träffades av flera på varandra följande stora vågor och gick under vattnet. Livräddare lyckades senare dra upp dem ur vattnet. Tyvärr dödförklarades båda två efteråt.

De buddhistiska begravningsbönerna skulle hållas lördagen den 16 juli innan läkarens kropp skulle överföras till Chiang Mais universitet för kadaverforskning.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.