Phukets guvernör besöker Patong-stranden för att säkerställa säkerhetsåtgärder efter drunkningsdöd och flera turisträddningar

Phuket -

Phukets guvernör Narong Woonciew besökte livräddare vid Patong Beach för att säkerställa att säkerhetsåtgärder följdes på grund av starka vågor, vind och dåligt väder.

Guvernör Narong sa till The Phuket Express, "Jag kom hit för att uppmuntra livräddarna eftersom det här är monsunsäsong med starka vågor. Vi vill att turister ska besöka stränderna i Phuket med glädje och säkerhet.”

Guvernör Narong har beordrat relevanta tjänstemän och livräddare att ge bästa möjliga vård för turister, särskilt kring strandsäkerhet. Livräddare på Patong-stranden är dock redo för alla problem som kan öka förtroendet för turister enligt guvernören.

Guvernör Narong uppgav att livräddare utbildades i hur man kan minska konfrontationer med turister som vägrar att följa skyltar för simning och röda flaggor och uppmuntrar turisterna att inte gå in i vattnet samtidigt som de respekterar dem.

Turister som inte följer badvaktens anvisningar och ignorerar tvåspråkiga skyltar och flaggor som varnar för att inte simma för starka vågor och vind har lett till flera stora incidenter i Phuket nyligen, som ses nedan.

Besöket kom efter två personer har dödförklarats efter att en manlig brittisk turist som var på smekmånad drunknat samt en thailändsk man som försökte hjälpa till att rädda den brittiska turistens liv vid Kata Beach i ett område med röd flagg den 14 juli.th.

Det följde också andra turister som nyligen råkade ut för problem i havet i Phuket och blev räddade.

Två utländska turister räddades efter att ha kämpat med vågor vid Kata Beach, samma strand och samma dag som två andra turister dog.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.