Två utländska turister räddade efter att ha kämpat med vågorna vid Kata Beach

Kata, Phuket –

Två utländska turister räddades efter att ha kämpat med vågor vid Kata Beach, samma strand och samma dag som två andra turister dog.

I båda fallen badade turisterna trots många röda flaggor, inga simskyltar och badvakter som varnade folk att inte gå i vattnet.

Badvakter vid Kata Beach rapporterade i går (14 julith) att de räddade en utländsk kvinna och en man i åldern runt 35 år från att drunkna vid Kata Beach, Karon-distriktet i Mueang Phuket-distriktet. De höll på att kvävas av vatten innan de fördes till Chalong-sjukhuset i Chalong-distriktet, Mueang Phuket-distriktet.

Båda utländska turisterna ska ha återhämtat sig på sjukhuset efter händelsen.

Under tiden på samma dag och samma strand två personer har dödförklarats efter att en manlig brittisk turist som var på smekmånad drunknat samt en thailändsk man som försökte hjälpa till att rädda den brittiska turistens liv vid Kata Beach i ett område med röd flagg.

Thailändska poliser och myndigheter fortsätter att uppmana allmänheten att följa anvisningarna från relevanta myndigheter och inte bada under perioder med röd flagg eller ruskigt väder.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.