Thailands nya policy för markäganderätter syftar till att stärka den inhemska ekonomin bland utlänningar med stor potential, säger regeringen

FOTO: Prachachat

Bangkok -

Den thailändska regeringen har förtydligat att politiken för markäganderätt för att locka utlänningar med hög potential att den endast syftar till att tillåta specifika utländska investerare för bostäder med högst 1 rai i specificerade områden, utan att sälja hela marken.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana uttalade idag, den 15 juli, att regeringen skulle ge tillstånd till vissa grupper av utlänningar med hög potential att stanna i kungariket i enlighet med ekonomiska och investeringsstimulansåtgärder utfärdade den 25 maj 2022.

De fyra huvudgrupperna av utlänningar med hög potential är den rika befolkningen, pensionärerna, affärsmän/investerare som vill arbeta i Thailand och speciella "experter".

TPN noterar att mycket spelar roll om vem exakt, specifikt, kvalificerar sig och för hur mycket investeringar är ännu inte helt klart.

Enligt paragraf 96 i jordlagen måste dock utlänningar investera minst 40 miljoner baht under minst 3 år i en viss typ av verksamhet, såsom infrastrukturfonder etablerade enligt lagen om värdepapper och börser, eller fastighetsverksamhet .

Thanakorn klargjorde också att en avgiftssänkning från 2 till 0.01 procent för köp av hus med mark och bostadsrätter på högst 3 miljoner baht som meddelats av inrikesministeriet, endast kommer att gälla thailändska invånare.

Regeringen trodde att sådana åtgärder skulle öka utgifterna bland utländska investerare till cirka 1 biljon baht inom 5 räkenskapsår, öka inhemska investeringar med 800 miljarder baht och generera inkomster från skatteuppbörd med 270 miljarder baht.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.