Cannabis och hampa kommer att bli en ny toppturismtrend i Thailand och en positiv mjuk kraft, säger Bhumjaithai MP

Bangkok -

Suphachai Jaismut, Bhumjaithai-partilistad parlamentsledamot och medlem av Cannabis Acts utarbetandekommitté, insisterade på att avkriminaliseringen av cannabis och hampa kommer att bli en ny turismtrend för Thailand snarare än en negativ mjuk makt.

Han skrev sitt uttalande på nätet igår, den 14 juli, att marijuana definitivt kommer att bli en mjuk kraft för landet och en ny sorts turistattraktion.

Han uttalade: "Beviset är att trots att man driver på legaliseringen av cannabis så förväntar sig Aeronautical Radio of Thailand omkring 430,000 XNUMX flygningar till Thailand i slutet av året. Detta tyder på att turister inte är bekymrade över cannabispolitiken. De måste ha studerat vad man kan och inte kan göra i Thailand innan de reser hit. De måste redan vara medvetna om marijuana och de måste redan veta var dess användningsgräns är."

Suphachai nämnde också "Cannabis Tourism" som tidigare tillämpats i flera länder och undersökningen "2020 MMGY Travel Intelligence and Enlighten Strategies" som visade att 29 procent av fritidsresenärerna är intresserade av cannabisrelaterad turism. Han citerade också uppgifterna från onceinlife.co, en berömd resemediasajt, att utgifterna från turister som besökte USA för att uppleva cannabisanvändning var så höga som 4.5 miljarder USD 2021.

"Marijuana är definitivt en "möjlighet" i Thailand. Varje land som tar en sådan möjlighet för att göra mest nytta av det är det land som implementerar det. Lyckligtvis är Thailand det landet”, tillade han.

Detta är sannolikt goda nyheter för många cannabisfans eftersom Supachai är en framstående medlem av kommittén som arbetar med de permanenta reglerna och förordningarna för cannabisanvändning i Thailand. Medan tjänstemän fortsätter att insistera på att avkriminaliseringen av marijuana endast är avsedd för medicinskt bruk, har det i verkligheten också i huvudsak legaliserat privat fritidsanvändning i hemmet. Allmän användning är förbjuden genom olägenhetsregler som fokuserar på röken.

Supachai svarade på kritiker som hävdade på nätet att avkriminalisering av marijuana kan skada turismen och skrämma bort turister som är oroliga för drogen, vilket han bestämt inte håller med om. Många av dessa kritiker kom från religiösa grupper som personligen inte höll med om legaliseringen av religiösa skäl.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.