Brittisk turist på smekmånad och thailändsk man drunknar efter att turist badat trots röda flaggor på Kata Beach, thailändsk man försökte rädda turistens liv

Kata, Phuket –

Två personer har dödförklarats efter att en manlig brittisk turist som var på smekmånad drunknat samt en thailändsk man som försökte hjälpa till att rädda den brittiska turistens liv på Kata Beach i ett område med röd flagg igår (14 juli)th).

Räddningspersonal underrättades om händelsen klockan 5 på Kata Noi Beach i Karon-distriktet, Mueang Phuket-distriktet.

Räddningsteam anlände till stranden för att hitta den manliga brittiska turisten, 34 (MR.ALI MOHAMMED MIAN) och den manliga thailändska turisten, 55 (Mr. Surasit Pongaohapan). Båda männen hade redan dragits upp ur vattnet av livräddare. De fördes i hast till ett lokalt sjukhus där de båda tragiskt dödförklarades.

Överstelöjtnant Eakkachai Siri vid Phukets turistpolis sa till Phuket Express: "Den brittiska turisten anlände till Phuket den 9 julith med sin fru på deras smekmånadsresa. De checkade in på sitt hotell i Karon den 12 julith. Den thailändska turisten var med sin fru och son. De checkade in på ett hotell i Karon igår (14 julith). "

”Den brittiska turisten kämpade i vågorna medan den thailändska turisten som var i närheten i vattnet försökte hjälpa honom. Båda träffades av flera på varandra följande stora vågor och gick under vattnet. Livräddare gick in i havet innan de drog ut männen." Överstelöjtnant Eakkachai förklarade.

"Det finns fyra livräddare på den 850 meter långa Kata Noi Beach som patrullerar varje dag. Igår sattes röda flaggor och inga simskyltar ut längs stranden på grund av starka vågor. Livräddare varnade båda männen att inte bada men de vägrade och gick ändå i vattnet.” Överstelöjtnant Eakkachai uppgav.

Bara några dagar innan drunknade även två utländska turister i Koh Chang. I denna händelse gick turisterna också in i ett område med röd flagg och badade.

Thailändska poliser och myndigheter fortsätter att uppmana allmänheten att följa anvisningarna från relevanta myndigheter och inte bada under perioder med röd flagg eller ruskigt väder.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.