Buddhister i Phuket går med i ljusceremonier för Asahna Bucha, religiösa högtider fortsätter

Phuket -

Många buddhister i Phuket deltog i ljusceremonier (Wien Tien) på Asahna Bucha-dagen i går kväll (13 juli)th) vid lokala tempel.

Asanha Bucha-dagen firas årligen på fullmånedagen i den åttonde månmånaden eftersom det var dagen då Buddha höll sin första undervisning, känd som de fyra ädla sanningarna, efter hans upplysning till sina första fem lärjungar för 2,500 XNUMX år sedan.

I går kväll klockan 7:00 vid Mongkol Nimit-templet i Phuket Town lyssnade buddhister under ledning av Phukets guvernör Naroong Woonciew på predikningar innan de utförde ljusceremonin (Wien Tien) genom att gå medsols tre gånger runt templets stupa med ljus och blommor.

Idag börjar den buddhistiska fastan och även en religiös högtid, vilket innebär att regeringskontor är stängda och alkoholförsäljning är förbjuden. De långa semestern fortsätter till nästa måndag, den 18:e, även om alkoholförsäljning är tillåten från och med imorgon, den 15:e.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.