Phuket har hittills sett färre strandbesökare den första dagen av fem långa semestrar, eftersom dåligt väder skyller på

Phuket -

Det var inte många strandbesökare på Patong Beach idag på grund av monsunvarningar och starka vågor. Patongs strandoperatörer sa att deras företagsinkomst hade minskat från före semesterperioden men skyllde på vädret och inte turisterna.

Phuket Express besökte Patong Beach idag (13 julith) vilket är början på den långa semestern.

Thailand har en fem dagar lång helg eftersom två buddhistiska helgdagar närmar sig den 13 juli för Asanha Bucha-dagen och den 14:e för början av den buddhistiska fastan medan den 15:e tillkännagavs av regeringen som en speciell helgdag.

En av strandoperatörerna sa till Phuket Express, "Åss från långa semester, det här är lågsäsong och den här tiden på året har till och med långt innan Covid-19 alltid varit dålig på grund av att det är monsunsäsongen."

Den thailändska meteorologiska avdelningen varnar för kraftiga till mycket kraftiga regn i de flesta delar av Thailand och stark vind och vågor i Andamansjön inklusive Phuket, från 11 till 14 juli.

”Vädret är nu inte lämpligt för strandaktiviteter vilket inte är tur för oss. Vi ser dock fortfarande några utländska turister som går längs stranden. De flesta av dem är indier men de spenderar inga pengar med strandförsäljare. Våra företag som massagebutiker och restauranger nära stranden är väldigt tysta.” Strandförsäljaren lade till.

Röda flaggor har hissat på många stränder i Phuket som Paying Beach för att varna strandbesökare och simmare för starka vindar och vågor igår (12 juli). De röda flaggorna förväntas fortsätta idag, den 13 juli, i många områden.

"Vi hoppas att det kommer att finnas fler utländska turister före slutet av detta år under högsäsong, med start i slutet av oktober." Den icke namngivna strandförsäljaren avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.