Phuket hotellbokningar ökar avsevärt under långa semestrar, förväntade många inhemska och utländska turister

Phuket -

Hotellbokningspriserna i Phuket har ökat med 60 procent under dessa fem dagar långa semester, sa en topptjänsteman från TAT (Turism Authority of Thailand).

Thailand har en fem dagar lång helg eftersom två buddhistiska helgdagar närmar sig den 13 juli för Asanha Bucha-dagen och den 14:e för början av den buddhistiska fastan medan den 15:e tillkännagavs av regeringen som en speciell helgdag.

Nanthasiri Ronnasri, direktören för Thailands turistmyndighet (TAT) Phuket Office berättade för Phuket Express: "Under dessa långa semestrar ligger incheckningspriserna för hotell på 44.46 procent. Det förväntas att incheckningsgraden kommer att nå upp till 60 procent eftersom de flesta thailändska turister gillar att göra "sista minuten"-bokningar. Den genomsnittliga hotellbokningen är 2.49 nätter.”

"De flesta bokningar är den 13 julith till den 15 julith när de flesta hotell är nästan fulla. Vissa hotellbokningspriser är upp till 80 procent fulla, vilket de flesta är i Patong, Kamala, Surin, Kata och Karon-området.” Nanthasiri förklarade.

"Antalet internationella turister är 28,189 160 från 32,000 flyg. Omkring XNUMX XNUMX inrikespassagerare från inrikesflyg kommer även att anlända under dessa långa semester.” Nanthasiri lade till.

Detta är goda nyheter för Phuket hotellägare, trots dåligt väder håller många stränder och naturattraktioner begränsade och röda flaggor uppe för att förhindra simning.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.