Medical Council of Thailand utfärdar riktlinjer om cannabisanvändning för medicinsk behandling

Nationella -

Thailands medicinska råd har idag, den 13 juli, släppt 7 riktlinjer för användning av cannabis och hampa för medicinska ändamål för att förhindra växtmissbruk bland allmänheten efter avkriminaliseringen.

Rådet uppgav att riktlinjerna utfärdades för medicinsk personal för recept efter att många marijuanaanvändare gradvis sökt akut medicinsk behandling på grund av påstådd sjukdom, hallucinationer eller skada sig själva eller andra orsakade av vad folk hävdade var marijuanamissbruk.

Det betonas också att användning av cannabis/hampa endast är till för att tillfälligt lindra symtomen när så är lämpligt. Därför utfärdades de sju riktlinjerna för läkare som inkluderar:

(TPN-media noterar att detta endast är riktlinjer från medicinska rådet och inte lagar eller mandat)

  1. Endast extrakt med en känd mängd Cannabidiol (CBD) och tetrahydrocannabinol (THC) kan användas för behandling enligt ordination av läkare som har utbildats i hur man använder cannabis för medicinska ändamål.
  2. Använd inte cannabisextrakt som ett första alternativ. Använd dem istället bara om andra läkemedel inte är effektiva för att bota eller kontrollera symtom på vissa sjukdomar.
  3. Använd inte cannabisextrakt på gravida och ammande kvinnor och de som är under 25 år eftersom cannabis kan påverka hjärnans utveckling, enligt rådet.
  4. Blanda inte cannabis- eller hampaingredienser i mat eller godis för allmänheten
  5. Använd inte cannabis eller hampa för rekreationsändamål
  6. Använd inte cannabisblomställningar eftersom de fortfarande är listade som narkotika och innehåller narkotiska halter som kan skada ens hälsa.
  7. Förskriv inte cannabis eller hampa till personer som inte har några sjukdomar enligt indikationer.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.