Grattis på födelsedagen Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Soamsawali Krom Muen Suddhanarinatha från TPN Media

Nationella -

Idag, den 13 juli, firar Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Soamsawali Krom Muen Suddhanarinatha en gynnsam födelsedag.

Hennes kungliga höghet prinsessan föddes 1957 i London, England. Hon är det äldsta barnet till mamma Rajawongse Adulakit Kitiyakara som är en äldre bror till Hennes Majestät Drottning Sirikit Drottningmodern.

Den 3 januari 1977 gifte hon sig med nuvarande kung Maha Vajiralongkorn vid 19 års ålder och fick en dotter, prinsessan Bajrakitiyabha av Thailand, året därpå.

Deras äktenskap slutade med skilsmässa 1991. Kung Bhumibol Adulyadej gav henne dock en ny titel som Phra Worarachathinatdamat (som betyder "mamma till kungens första barnbarn"). Hon behöll sin titel som prinsessan och förblir medlem av den thailändska kungafamiljen sedan dess.

Pattaya News/TPN News önskar Hennes Kungliga Höghet Prinsessan en grattis på födelsedagen!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.