Schweiz kapten och dotter räddades efter att en yacht gick sönder nära Naka Island utanför Phuket

Phuket -

En schweizisk kapten och hans dotter har räddats efter att hans yacht gick sönder nära ön Naka utanför Phuket under en period av hård vind och vågor.

Royal Thai Navy rapporterade i går (11 julith) att de fick besked om att en yacht hade gått sönder. Yachten parkerades mitt i havet öster om ön Naka Yai utanför Thalang.

De följde platsen som gavs från yachten. Royal Thai Navy-båten kunde till en början inte omedelbart nå yachten på grund av stark vind och vågor som kunde skada yachten och marinens båtar, men lyckades efter flera timmar nå det strandade fartyget.

På yachten fann marinens besättning kaptenen Mr Oliver från Schweiz och hans dotter. Hans fullständiga namn undanhölls av thailändska myndigheter.

Mr. Oliver berättade för den associerade thailändska pressen, "Min yachtmotor överhettades innan den gick sönder. Yachten kunde inte röra sig och var helt fast."

Men herr Oliver sa till marinen att han inte ville bli tillbakadragen till stranden och föredrog att betala för att fixa sin båt och lämna på egen kraft.

Mekaniker tillkallades för att fixa yachten som kommer om cirka två dagar. Mr. Oliver sa till marinen att han fortfarande har tillräckligt med mat och vatten för att vänta på reparationer och en bra radiosignal.

Oliver och hans dotter uppmanas att fortsätta rapportera sin position till Royal Thai Navy medan de väntar på att yachten ska fixas.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.