Fem dagar lång helg närmar sig i Thailand för att fira två stora buddhistiska högtider, med start på onsdag

FOTO: Thairath

Nationella -

Från och med imorgon kommer Thailand att ha en fem dagar lång helg eftersom två buddhistiska helgdagar närmar sig den 13 juli för Asanha Bucha-dagen och den 14:e för början av den buddhistiska fastan medan den 15:e tillkännagavs av regeringen som en speciell helgdag.

Asanha Bucha-dagen firas årligen på fullmånedagen i den åttonde månmånaden eftersom det var dagen då Buddha höll sin första undervisning, känd som de fyra ädla sanningarna, efter hans upplysning till sina första fem lärjungar för 2,500 XNUMX år sedan.

Buddhistisk fasta börjar dagen efter Asahna Bucha och markerar början på tremånadersperioden där alla munkar inte bör resa och vistas på en viss plats eller sitt tempel, där de kan skydda sig från sol, stormar och regn, för att studera och meditation.

I likhet med andra stora buddhistiska helgdagar kommer de flesta thailändska buddhister traditionellt att erbjuda allmosor till munkar tidigt på morgonen och kommer att besöka tempel för att lyssna på predikningar på kvällen. De utför också en rituell övning som kallas ljusceremonin (Wien Tien) där de går medurs tre gånger runt templets stupa bärande ljus och blommor.

Fem stora buddhistiska föreskrifter praktiseras också på dagarna. De (1) skadar inte levande varelser; (2) att inte ta det som inte ges; (3) avstå från sexuella övergrepp; (4) undvika att berätta lögner eller delta i skvaller; (5) att avstå från alkoholhaltiga drycker och droger.

Och naturligtvis genomförs ett förbud mot försäljning av alkohol i butiker och restauranger under de buddhistiska högtiderna, samt stängningen av alla pubar och barer i landet.

Regeringskontor som Immigration kommer också att stängas.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.