Ex-pat Insider 2022 av InterNations säger att Thailand är en prisvärd, vänlig destination för ex-pats, 8:e bästa i världen

•Mexiko, Indonesien, Taiwan, Portugal, Spanien, Förenade Arabemiraten, Vietnam, Thailand, Australien och Singapore
de bästa destinationerna för ex-pats 2022.
• De värsta destinationerna för ex-pats är Kuwait (52:a), Nya Zeeland, Hong Kong, Cypern, Luxemburg,
Japan, Sydafrika, Turkiet, Italien och Malta (43:a).
• Thailand ligger på 8:e plats av 52: ekonomi- och fritidsalternativ är inga problem för ex-klappar, men de kämpar
med sitt arbetsliv.

München, 12 juli 2022 – För nionde gången, InterNations, världens största ex-pat community med mer än 4 miljoner medlemmar, har publicerat resultaten av sin Expat Insider undersökning. Med nästan 12,000 52 svarande är det en av de mest omfattande undersökningarna om att bo och arbeta utomlands och ger insikter om ex-pat livet på XNUMX destinationer. Undersökningen ger djupgående information om expats nöjda med Livskvalitet, Lätt att bosätta sig, Arbetar utomlandsoch Privatekonomi i sina respektive bosättningsländer. För första gången inkluderar rankningen även den nya Expat Essentials Index, som täcker digitalt liv, administratörsämnen, boende och språk.

Thailand kommer på plats 8 av 52 destinationer i Expat Insider 2022 undersökning. Landet utmärker sig i Personal Finance Index (4:a) och missar knappt en topp 10-plats i Ease of Settling In Index (11:a). Även om det också presterar bra i Expat Essentials Index (18:e), landar Thailand bara på en medioker 35:e plats i Quality of Life Index. Det rankas till och med bland de 10 bästa i Working Abroad Index (45:a). Sammantaget är 77 % av ex-pats nöjda med sitt liv i Thailand, jämfört med 71 % globalt. 

Mexico (1:a), Indonesien (2:a), och Taiwan (3:e) utgör de tre bästa destinationerna, och de rankas alla mycket bra i indexen för lätt att bosätta sig och privatekonomi. Å andra sidan, de tre nedersta destinationerna, kuwait (52:a), Nya Zeelandoch Hong Kong, alla presterar dåligt när det gäller privatekonomi för ex-pats. Medan Kuwait rankas bland de sämsta destinationerna i världen för alla faktorer, kämpar ex-klappar i Nya Zeeland med sin karriär, och de i Hongkong är missnöjda med den lokala miljön.  

Inga pengar bekymmer 

Privatekonomi är en bris för ex-pats i Thailand, och de röstar landet på fjärde plats i Personal Finance Index. Faktum är att de flesta ex-pats (85 %) anser att deras disponibla hushållsinkomst är tillräckligt eller mer än tillräckligt för att leva ett bekvämt liv (mot 72 % globalt). "Dina pengar går definitivt långt, en brittisk ex-pat rapporterar. Expats röstar Thailand på tredje plats för de allmänna levnadskostnaderna — 71 % är nöjda med denna faktor, 26 procentenheter mer än det globala genomsnittet (45 %). Det är alltså ingen överraskning att 70 % är nöjda med sin ekonomiska situation totalt sett (mot 60 % globalt). Bostäder är heller inga problem och Thailand hamnar också på första plats i denna underkategori. Expats beskriver det som både prisvärt (74 % mot 39 % globalt) och lätt att hitta (85 % mot 54 % globalt).  

Administrativa hinder 

Bortsett från bostäder är ex-pats inte så nöjda med faktorerna som undersöktes i Expat Essentials Index (18:e). Thailand rankas bland de 10 nedersta i underkategorin Digitalt liv (43:e), och ex-pats är särskilt missnöjda med tillgången till administrativa/statliga tjänster online (43 % missnöjda mot 21 % globalt). "Det är pappersarbete för allt,” förklarar en ex-pat från Chile. Sammantaget har mer än hälften (51%) svårt att hantera den lokala byråkratin/myndigheterna, jämfört med 39% globalt.  

Medan 70 % tycker att det är lätt att bo i Thailand utan att tala det lokala språket (mot 51 % globalt), kämpar 68 % för att lära sig det (mot 38 % globalt). "Jag kan bara inte ta upp språket,” säger en brittisk ex-pat. Faktum är att 78 % talar språket bara lite (54 % mot 25 % globalt) eller inte alls (24 % mot 10 % globalt).  

Lätt att göra anslutningar 

Lättheten att bosätta sig i index (11:e) är dock en verklig höjdpunkt, och ex-pats betygsätter Thailand särskilt bra i underkategorin Local Friendliness (8:e). Majoriteten (86 %) anser att invånarna är allmänt vänliga (mot 66 % globalt), och ytterligare 81 % beskriver dem som vänliga mot utländska invånare (mot 65 % globalt). "Jag har tyckt att thailändarna är väldigt vänliga och välkomnande till mig som bor i deras land.” en ex-pat från Storbritannien förklarar. Expats rankar också Thailand bland de 10 bästa i underkategorin Finding Friends (8:a). De älskar sitt sociala liv (69 % nöjda mot 56 % globalt) och mer än hälften (52 %) säger att det är lätt att få lokala vänner, jämfört med 42 % globalt.

Utmärkta fritidsalternativ och hälsovård 

Livskvalitetsindexet (35:e) är blandat: När det kommer till fritidsalternativ (5:a) är ex-pats särskilt glada. De röstar fram landet som andra i världen för dess kulinariska variation och matställen, bara slagen av Mexiko. "Det jag gillar mest hittills är deras matvariation,” säger en vietnamesisk ex-pat. "Jag älskar att testa ny mat när jag har ledig tid.” Över tre av fyra ex-pats (77 %) är nöjda med kulturen och nattlivet i Thailand, jämfört med 67 % globalt. 

Expats älskar också sjukvården i Thailand – landet missar knappt en topp 10-plats i underkategorin Hälsa och välbefinnande (11:e). Mer än tre fjärdedelar av ex-pats (77 %) uppger att de har tillgång till alla typer av vårdtjänster som de behöver (mot 67 % globalt). De flesta säger också att medicinsk vård är lättillgänglig (84 % mot 73 % globalt) och av god kvalitet (85 % mot 72 % globalt).  

Miljö- och säkerhetsfrågor 

Å andra sidan är underkategorin Environment & Climate (44:e) ett stort problem för ex-pats i Thailand. Två av fem ex-pats (40 %) tror att regeringen gör det inte stödja politik för att skydda miljön, mer än dubbelt så högt som det globala genomsnittet (18 %). "Människor är inte tillräckligt medvetna om föroreningar, och det är tråkigt att se naturen förstörd av skräp,” rapporterar en fransk ex-pat. Dessutom bedömer 45 % luftkvaliteten negativt (mot 19 % globalt) och 32 % är missnöjda med stadsmiljön 

(element som grönområden, ljudnivåer och miljövänlig arkitektur), jämfört med 17 % globalt. "Det finns luftföroreningar och begränsade parker och grönområden,” förklarar en holländsk ex-pat. Den enda riktiga höjdpunkten är klimatet och vädret, som betygsätts positivt av majoriteten av ex-pats (82 % mot 62 % globalt).  

Underkategorin Säkerhet och säkerhet (47:e) får också blandade resultat. I allmänhet känner sig 85 % av ex-pats personligen säkra i Thailand (mot 81 % globalt). Men 37% är missnöjda med landets politiska stabilitet (mot 15% globalt), och 44% tror att de inte öppet kan uttrycka sig själva och sina åsikter (mot 18% globalt).  

Olyckliga arbetare 

Thailand presterar sämst i Working Abroad Index (45:a). Expats röstar fram landet bland de 10 lägsta i underkategorin Arbetskultur och tillfredsställelse (48:a). Enligt dem uppmuntrar den lokala affärskulturen inte kreativitet (41 % mot 26 % globalt), och den främjar inte heller självständigt arbete (45 % mot 28 % globalt). Expats är också särskilt besvikna när det kommer till karriärutsikter (45:a). Nästan två av fem (38 %) är missnöjda med den lokala arbetsmarknaden (mot 27 % globalt), och endast 41 % säger att att flytta till Thailand har förbättrat deras karriärmöjligheter (mot 60 % globalt).  

Expats rankar också Thailand bland de 10 bästa för lön och jobbsäkerhet (46:a). Mer än tre av tio (31 %) är missnöjda med den lokala ekonomin, jämfört med endast 17 % globalt. Dessutom är var fjärde ex-pat (25%) missnöjd med sin anställningstrygghet (mot 20% globalt). Men 35 % av ex-pats behöver inte oroa sig för detta, eftersom de redan är pensionerade, jämfört med det globala genomsnittet på 10 % av pensionärerna. Faktum är att 19 % av ex-pats i Thailand flyttade dit specifikt för att gå i pension, jämfört med endast 3 % globalt.  

Enligt Expat Insider 2022 undersökningsresultat, Mexiko (1:a), Indonesien, Taiwan, Portugal, Spanien, Förenade Arabemiraten, Vietnam, Thailand, Australien och Singapore (10:a) är de bästa destinationerna för ex-pats. Toppen 5 destinationer sticker ut när det gäller lätt att bosätta sig och privatekonomi. De tenderar också att prestera bra i Expat Essentials Index. Medan de alla landar precis på mittfältet i Working Abroad Index, är deras resultat i Quality of Life Index något blandade. Spanien (1:a), Taiwan och Portugal är de tre bästa i världen, men ex-pats i Mexiko (3:a) och Indonesien (24:a) är inte nöjda med den lokala livskvaliteten.  

De värsta destinationerna för ex-pats är Kuwait (52:a), Nya Zeeland, Hong Kong, Cypern, Luxemburg, Japan, Sydafrika, Turkiet, Italien och Malta (43:a). Kuwait är bland världens sämsta resmål i varje enskilt index såväl som i den totala rankingen. Dessutom har alla de fem bästa destinationerna ett genomsnittligt till dåligt resultat i indexen Working Abroad och Personal Finance. Medan Italien är ett undantag när det gäller personlig ekonomi (5:a), rankas det bara på 33:e plats i Expat Essentials Index. 

Om InterNationerna Expat Insider 2022 Undersökning  

För sin årliga Expat Insider undersökning, InterNations bad 11,970 177 ex-pats som representerade 181 nationaliteter och som bor i 56 länder eller territorier att ge information om olika aspekter av ex-pat livet, såväl som deras kön, ålder och nationalitet. Deltagarna ombads att betygsätta upp till 16 olika aspekter av livet utomlands på en skala från ett till sju. Betygsprocessen betonade respondenternas personliga tillfredsställelse med dessa aspekter, med hänsyn till både känslomässiga ämnen och mer sakliga aspekter med lika stor vikt. Respondenternas betyg av de enskilda faktorerna buntades sedan ihop i olika kombinationer för totalt 52 underkategorier och deras medelvärden användes för att ta fram fem aktuella index: Livskvalitet, Lätt att bosätta sig, Arbeta utomlands, Privatekonomi och Expat Essentials. Dessa index beräknades ytterligare tillsammans med expats generella lycka med sitt liv utomlands för att ranka 2022 ex-pat destinationer runt om i världen. År 10 är topp XNUMX Mexiko, Indonesien, Taiwan, Portugal, Spanien, Förenade Arabemiraten, Vietnam, Thailand, Australien och Singapore.  

För att vara med i indexen och följaktligen i den övergripande rankningen krävdes en urvalsstorlek på minst 50 undersökningsdeltagare per destination.  

Om InterNations  

Med mer än 4 miljoner medlemmar i 420 städer runt om i världen, InterNations är det största globala samhället och en informationskälla för människor som bor och arbetar utomlands. InterNations erbjuder globala och lokala nätverk och umgänge, både online och ansikte mot ansikte. Vid cirka 6,000 XNUMX evenemang och aktiviteter per månad har utlandsstationerade möjlighet att träffa andra globala sinnen. Onlinetjänster inkluderar diskussionsforum och användbara artiklar med personliga ex-pat-upplevelser, tips och information om livet utomlands. Medlemskap är endast genom godkännande för att säkerställa att vi förblir en förtroendegemenskap. InterNations är en del av New Work SE, en grupp varumärken som erbjuder produkter och tjänster för ett bättre arbetsliv. 

Hitta mer information om InterNations på vår tryck på sidan, i vår företagsblogg, eller i vår magasinet. www.internations.org

Klicka HÄR för ett PDF-diagram som visar Thailands ranking!

Eller

KLICKA HÄR för en övergripande ranking och diagram över hela världen!

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/